Detail van een boekenkast
"kwaliteit staat voorop"

Melamine afwerking

Wat is Melamine (HPL)? HPL is de afkorting van High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd. High Pressure Laminate (HPL) is een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Melaminehars is de hardste synthetisch gemaakte organische stof. Hieruit resulteert ook de grote krasen slijtvastheid van de HPL. Deze eigenschappen gaan gepaard met een verregaande bestendigheid tegen chemicaliën en kleurvastheid.

 

Pas wel op met het verschuiven van zware voorwerpen zoals een tv. Dit kan diepe krassen veroorzaken.Plaats een meubelstuk, dus ook een meubel met melamineplaat, nooit te dicht bij een warmtebron zoals een centrale verwarming of een open haard.

 

Onderhoud en eigenschappen
HPL is een zeer sterk materiaal dat goed tegen krassen kan. Het oppervlak is glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en gemakkelijk
schoon te houden. Hierdoor is HPL relatief onderhoudsvriendelijk. Dagelijks afnemen met een vochtige doek, zonder schurend schoonmaak middel, en uw meubel blijft als nieuw.

Stuur voor een uitgerbreid onderhoudsvoorschrift een e-mail naar info@boekenkastfabriek.nl