Detail van een boekenkast
"kwaliteit staat voorop"

Gelakte meubelen

Voor de meubelen die gelakt worden in een van onze kleuren gebruiken wij als MDF (Medium Density Fibreboard) Dit materiaal is samengesteld uit onder hoge druk samengeperste houtvezels. In het onderhoud van deze 'houtsoorten' is vooral de bovenste laag van belang. MDF is verkrijgbaar in diverse prijs en kwaliteitsklassen. Wij gebruiken uitsluitend een hoge kwaliteit MDF.

 

Onderhoud en eigenschappen

 

Al onze gelakte meubelen worden afgelakt met een transparante laklaag. Hierdoor kan vet en vuil zich minder makkelijke hechten. Voor het dagelijks onderhoud van gelakte meubelen gebruikt u een stofdoek. Vlekken verwijdert u met een in lauw water gedrenkte en daarna goed uitgewrongen zeem. (Indien nodig voorzien van een beetje afwasmiddel maar nooit met oplosmiddelen of schuurmiddel) gedrenkte en daarna goed uitgewrongen zeem. Goed nadrogen om vochtschade aan de lak te voorkomen. Lak- en verflagen zijn niet bestand tegen zuren en sterke drank. Meubelolie of meubelwas zijn niet geschikt voor lak- en verflagen.


Ter voorkoming van krassen in de lak- of verflaag kunt u scherpe voorwerpen het best op onderzetters zetten. Pas op met voorwerpen die op rubberen doppen staan. Deze doppen bevatten een weekmaker, die agressief reageert op de lak en daarin vlekken veroorzaakt die niet meer verwijderd kunnen worden. Advies: vervang rubberen doppen door viltdoppen.

Evenals het hout is ook een gelakt meubel onderhevig aan verkleuring.